Vecka 19

Vi har börjat att samarbeta med Föskoleklassen inför övergångnen till skolan. Barnen tycker det är mycket spännande! Vi har varit på besök i lokalerna och haft en gympalektion ihop.

Nästa gång vi träffar förskoleklassen är Tis v.20 då har vi utedag tillsammans.

Just nu jobbar vi på med formerna, rektangel, triangel, cirkel ock kvadrat, många är osäkra på de kluriga namnen på formerna.

Lappar om utvecklingsamtal dyker snart upp på hyllorna, om man inte kan den tiden man fått hör gärna av er så hittar vi en ny tillsammans.

April, April…

Nu har vi tågat ända in i April månad, våren är här och det tycker vi är härligt!

Vi är ute mera, så vi behöver ha både tunna och lite tjockare kläder på hyllan så kan byta om barnen blir för kalla/varma då vindarna fortfarande kan vara riktigt kalla.

Vi har börjat pyssla lite inför påsken, vi har gjort fina kort med tulpaner på, som vi tryckt av gafflar. Vi har plockat grenar som vi skall göra påskris av, och kycklingar kommer 🙂

Efter påsklovet kommer vi att börja träffa förskoleklassen och besöka deras lokaler, som en förberedelse inför skolstarten i Augusti 🙂 kommer mer info senare på bloggen.

Vi kommer känna oss fram varje vecka för om vi vill gå in i gympahallen och ha gympa eller vara ute i det fina vädret, idag kommer vi hoppa över gympan och gå till ”Monas” lekplats.

Vecka 9

Vi är tillbaka efter vinterlovet denna veckan kommer vi att jobba med siffror och former. Vi kommer även att fortsätta med bokstäverna. Målet är att barnet ska känna igen sitt namn och ev kunna skriva det. Kläder efter väder vilket innebär att barnen behöver ha lite olika kläder på hyllan. Overall kan vara för varmt och då behövs en jacka och överdragsbyxor. Gymnastik som vanligt på torsdag.

Barnen kommer att presenteras för nya appar.( Det finns även att se i hallen)

vecka 7 :)

Den veckan fortsätter vi med förra veckans appar då det varit mycket poppis hos oss, roliga lärorika spel som barnen gärna sätter sig vid en stund, var för sig eller flera så dom samarbetar. Denna veckan lägger även till appen Ozmo.

Veckans appar hittar ni i hallen på Stjärnan.

Denna veckan är det alla hjärtansdag på Torsdag, vi kommer pyssla lite och baka något gott.

På torsdag är det gympa som vanligt, ha gärna ombyte till gympan med er som ni kan lägga i barnens fina tygkassar dom målat själva, den ligger nu på deras hyllor.

Tänk även på att vädret svänger ute, det är snö en dag och lite vår nästa dag, barnen behöver ha extrakläder då dom ofta är blöta efter att ha varit ute. Ett fodrat regnset funkar toppen i denna slaskiga tid.

Vi älskar snö!

Hej alla glad! Vi har passat på att vara ute i den härliga snön och åka pulka och göra andra roliga saker, vi har bland annat målat med vattenfärg ute.

Vi åker pulka, både i backen på gården och backen bakom skolan!

Vecka 5!

Vi repeterar lite bokstäver, vi koncentrerar oss denna veckan på våra namn. Vi strävar åt att alla barnen i gruppen skall kunna skriva sitt namn när terminen är slut. Vi fokuserar på pennfattningen och att hålla i saxen rätt, klipp och klistra gärna med era barn hemma.

Månadens app!

Vi kommer att börja med lite tips på appar till er föräldrar som vi använder här på förskolan, dessa kommer vi skylta med i hallen så ni kan om ni vill ladda ner dom hemma och prova tillsammans med era barn.

På Torsdag åker vi pulka igen på vår gympatid om snön ligger kvar, tänk då på varma goa kläder! Gärna extra vantar på hyllan så vi kan byta vid behov!

Vecka 4!

Hej alla!

Nu har vi äntligen fått lite snö! Denna veckan passar vi därför på att vara ute så mycket som möjligt och busa, åka pulka, måla i snön och sen ska vi se om vi kan göra lite snöexperiment!

Om snön ligger kvar på Torsdag tar vi en dag i skolans backe istället för gympahallen så inga gympakläder behövs då.

Hej alla där hemma :)

Tvärr får vi lov att berätta att Moa kommer sluta hos oss på Stjärnan, hennes sista dag blir redan på fredag.. 🙁 Katarina kommer in på 90% och täcker för Moa. Detta kommer medföra vissa små förändringar, vi kommer from Måndag att gå in med hela gruppen i matsalen för att äta middag, detta för att vi är så många att alla inte får plats att äta på avd.

Denna terminen hoppar vi över biblioteket varannan tisdag och kommer istället att ha expriment-Tisdagar.

Gympan har vi som vanligt på Torsdagar kl 10.00..